Friends och #unselfie
I dagarna lanserade Friends kampanjen #unselfie, i ett försök att minska kränkningarna på nätet. De förklarar konceptet här.
Det känns som en något missriktad insats. Det är klart vi ska ta selfies (den moderna teknikens självporträtt). Ju fler selfies vi sprider, desto större blir mångfalden, desto vanligare blir olikheterna, desto mindre anledning finns det att påpeka.
Jag är olik på många sätt, det mest framträdande är att jag är tjock. Under min uppväxt var det inte ovanligt att folk berättade det för mig, nu är det mer ovanligt. Antingen är det för att vuxna har lärt sig hålla käften, eller så är det för att dom äntligen har förstått att jag vet om att jag är tjock.
Det är ju inte som att ha en snorbuse i näsan, tandkräm på läppen eller toalettpapper som sticker upp ur byxorna, och man är tacksam att någon påpekar så man kan åtgärda. Nej, tjock var inte något som hände, och jag är omedveten om. Det är heller inte något som bekymrar mig. Jag har kollat upp att min kropp är frisk.
Men nu skulle det här inte handla om min vikt, det skulle handla om mobbning. Jag är personligen inget stort fan av selfies, även om det är lätt att tro det om man kollar här, här, här eller här. Däremot tycker jag att de fyller en viktig funktion. Tittar du på filmerna jag länkade till så är det jag, rakt av jag, utan någon försköning. Det är sådär jag har sett ut, varje dag när appen har talat om för mig att det är dags att fotografera.
Låt oss nu fortsätta med selfies och visa upp oss som vi är, och visa alla ungdomar att det är okej att se ut såhär. Jag bidrar med en bild på mig, som jag ser ut precis nu, när jag skriver detta inlägg.